Biciklima na Olimpijske igre: ciklus putopisnih predavanja Putnička klasa

CEKATE

U sklopu programa “Putnička klasa” održat će se četvrto predavanje “Biciklima na Olimpijske igre” u četvrtak, 25. travnja 2024. u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1). Dan objave domaćina Olimpijskih igara s nestrpljenjem se iščekuje u skromnim prostorijama Biciklističkog kluba Pedalinac, na zapadu Zagreba. Ime domaćina odredit će kako će se članovi ovoga kluba pripremati za svoje sljedeće putovanje. Ako će se uopće posebno pripremati. Jer, oni nisu ni sportaši, a ni influenseri, ni sa kim se ne natječu i nikome se ne dokazuju, oni su samo strastveni zaljubljenici u bicikliranje, koji svake dvije godine sjednu na svoja dva kotača i otpute se iz Zagreba u Peking, Soči, London, Baku… i gdje već Međunarodni olimpijski komitet odluči. Njima je svejedno, samo da su na biciklu. U četvrtak, u Putničku klasu dolazi nam (a kako drugačije nego biciklom) Mladen Gaćeša, nezaobilazan lik zagrebačke bicklističke scene. Mladen će nas povesti na tisuće kilometara dugo putovanje do nekih od domaćina prethodnih Olimpijskih igara i pozvati nas da mu se pridružimo na sljedeća dva – do Pariza i Cortine d’Ampezzo. Ulaz je besplatan!

Putničku klasu organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon, a uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo te Ministarstva kulture i medija RH. Putničku klasu medijski prate Zabavni radio i portali Punkufer.hr, Metafora.hr i H-alter.org.

PUTNIČKA KLASA ciklus je putopisnih predavanja koji uskače u vlak popularizacije putovanja, ali ne prati nužno trendove. Tijekom 2024. u okviru Putničke klase, u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka održat će se deset putopisnih predavanja na kojima će gostovati putnici različitih profila i afiniteta, od kojih mnogi iz brojnih razloga do sada nisu bili u fokusu javnosti i medija. Naši gosti-putnici svijet obilaze na razne načine – hodajući, vozeći se na dva kotača ili javnim prijevozima, penjući se po stijenama i planinama ili veslajući po morima, jezerima i rijekama… Inspiraciju za svoja putovanja nalaze kako u najudaljenijim zakutcima zemaljske kugle, tako i u susjednim županijama – destinacija je manje važna, iskustvo, doživljaj i osjećaj je ono što se računa. Svi će oni putem uzbudljivih, inspirativnih i vizualno atraktivnih predavanja s veseljem podijeliti svoja iskustva i doživljaje u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka tijekom 2024. godine.


Više informacija