Za Ondekoza u Lisinskom

Dvorana Lisinski

Za Ondekoza jedinstvena je bubnjarska grupa na svijetu, a nastupit će 28. rujna 2016. u Lisinskom. Ova grupa jedinstvena je na svijetu, ne samo po specifičnosti taiko bubnjanja, već prvenstveno po životnoj filozofiji članova.

Grupu je 1969. osnovao Tagayasu Den na japanskom otoku Sado, i njeni su članovi od početaka živjeli i trenirali zajedno, te stvorili revolucionaran i jedinstven show u svijetu, koristeći kao osnovu taiko bubnjeve. Revolucionaran po povezivanju tri aktivnosti – trčanja, bubnjanja i plesa, u tzv. maraton performansima.

Svjetski debi, nakon godina vježbanja i definiranja ciljeva i misije, grupa je održala 1975., kada su se članovi, nakon trčanja bostonskog maratona, popeli na pozornicu i nevjerojatnom energijom zasvirali bunjeve. Takvi performansi su rodili ideju o maraton-turnejama. Prva je započela 1990., a završila je nakon tri godine sa 355 (!) održanih predstava i 14910 pretrčanih kilometara. Prva maraton-turneja po rodnom Japanu započela je 2001., u spomen na preminulog osnivača Tagayasu Dena. Njegovi učenici i sljedbenici pretrčali su 600 kilometara od otoka Sado do planine Fuji, na čije se obronke preselilo sjedište grupe.

Za Ondekoza bubnjari kontinuirano postižu uspjeh i ostvaruju sve postignute ciljeve i zadatke, a njihov put traje i danas kada trče i bubnjaju po čitavom svijetu!

Ulaznice po cijeni od 160 kn , 180 kn, 200 kn i 220 kn se mogu kupiti online na www.lisinski.hr i na blagajni Lisinskog.