Večer kaštelanski’ glendi i batudi

Gradska knjižnica Kaštela

Gradska knjižnica Kaštela u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u četvrtak, 31. kolovoza s početkom u 20.30 sati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu organizira petu po redu Večer kaštelanski’ glendi i batudi.

U prvom dijelu večeri bit će izveden igrokaz “Nije u šoldiman sve, jema ništo i u jubavi”: Igraju: Roko Kraljević, Anja Katalinić, Anton Jerkunica, Antea Jurlin, Frane Maleš, Roko Jerkunica, Ivan Siničić, Nevena Kovač i Mia Elez.

U drugom dijelu večeri kaštelanske glende i batude iz najstariji’ vrimen’ kazivat će Ivica Žegarac – Žuti, kojemu će se ove godine izvedbom šaljivih točaka priključiti Dramska grupa Proložac.

U glazbeno-plesnom dijelu programa nastupit će: Denis Šikleski (Ivanski), KUD “Putalj”, ženska klapa “Šinjorine” i Lana Rubelj.

Scenarist događanja je Renata Dobrić, scenograf Anamarija Kelava, a redatelji su: Renata Dobrić, Marijana Jerkunica i Anamarija Kelava.

Dođite i prisjetite se kako se u Kaštilima živilo u stara vrimena, uz trud i znoj, radost i tugu, smij i suze, uz glende i batude.