Spoj apstrakcije i figuracije kroz prizmu mladog umjetnika Tea Kiša

Lauba

Kuća za ljude i umjetnost – Lauba, poziva vas na izložbu Dvije strane mladog umjetnika Tea Kiša, koja će se održavati od četvrtka, 15. travnja do 29. travnja 2021.

On je mlad, pametan, radišan, zanimljiv i talentiran. On istražuje, propituje, eksperimentira. On je Teo Kiš i sigurno će ostaviti trag u suvremenoj umjetnosti.

Teo Kiš opisuje koncept izložbe kao svoj doživljaj tradicionalne umjetnosti koju grubo dijeli na apstrakciju i figuraciju. U toj podjeli on testira svoju snalažljivost i promatra kako ta dva umjetnička stila mogu „surađivati”. Kiš se koristi ugljenom i olovkom u realizaciji svojih apstraktnih elemenata koji, kako kaže, „izlaze iz njega” prilikom crtanja. Kod izvođenja figurativnih elemenata autor se koristi motivima vođenim drugačijim pristupom, neprestano ih  koordinirajući s apstrakcijom. Rezultat ovog „eksperimenta” jedinstveni su radovi koje imate priliku vidjeti u Laubi.

Teo Kiš rođen je 11. svibnja 1998. u Zagrebu. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te upisao Akademiju likovnih umjetnosti (Odjel za grafiku). Imao je dvije samostalne i nekoliko skupnih izložbi.

Otvorenje izložbe biti će u četvrtak, 15. travnja u 19 h, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Uz izložbu Dvije strane, imate priliku vidjeti još dvije zanimljive izložbe Petre Grozaj (izložba Kaleidoscope) i Martine Grlić (izložba Hypermnesia) čije će otvorenje biti 16. travnja u Laubi. Za više informacija o izložbama, posjetite web lauba.hr