Prvi prozak na vrh jezika

Apatridi i druge ličnosti

8.6. 2018, 19:30, Cafe U Dvorištu (Žerjavićeva 7, Zagreb)

U sklopu festivala Prvi prozak na vrh jezika nastupaju Lidija Deduš, Dejan Matić i Hrvoje Tutek.

Hrvoje Tutek rođen je u Karlovcu 1984. Piše i objavljuje poeziju, prozu, publicističke i teorijske tekstove. Za prvu objavljenu pjesničku zbirku Cirkular dobio je nagradu Društva hrvatskih književnika za najbolji književni debi u 2008. godini. Živi u Zagrebu.

Dejan Matić rođen je 1979. u Kruševcu. Diplomirao srpsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Poeziju objavljuje u književnim časopisima. Jedan od osnivača udruženja Treći Trg, direktor međunarodnog Beogradskog festivala poezije i knjige “Trgni se! Poezija” i urednik književnog časopisa Treći Trg. Objavio je zbirku pesama Između trideset treće i smrti (Društvo Istočnik, 2013). Živi u Beogradu.

Lidija Deduš, rođena 1977, adresom Varaždinka, finalistica Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Prije prve objavljene zbirke doživjela je čak i prijevode na engleski.

No, na Natječaju Trećeg trga osvojila je nagradu i na temelju nje objavila zbirku „Apatridi i ostale čudne ličnosti“ koja će biti predstavljena na četvrtom Festivalu Prvi prozak na vrh jezika.