Predavanje Mateja Kneževića u KBC-u Split

HULU Split

U sklopu ovogodišnjeg programa galerije Zoja Dumengjić pri KBC-u Split održati će se predavanje liječnika i umjetnika Mateja Kneževića. Predavanje će se održati u subotu, 3. lipnja 2023. u 12 sati u kongresnom prostoru KBC-a Split na Firulama.

U predavanju Mateja Kneževića zavirit ćemo u svijet u kojem se isprepliću medicina i umjetnost. Granice tih područja Matej smekšava kroz svoje višestruke pozicije djelovanja i to one liječnika kirurške struke, aktivnog vizualnog umjetnika te rekreativnog kustosa galerijskog prostora smještenog unutar bolnice u kojoj i radi.

Matej Knežević (1983.) je vizualni umjetnik koji umjetničku praksu oblikuje oko tema iz svakodnevice, kreirajući multimedijalne ambijente. Dobitnik je nagrade Radoslav Putar 2017. godine za najboljeg mladog suvremenog umjetnika. Voditelj je hibridnog umjetničko-medicinskog prostora “Ligatura” u Zagrebu. Uz umjetnički rad, radi i kao liječnik, specijalist urologije. Recentnije samostalne izložbe uključuju: Art radionica Lazareti Dubrovnik, Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Institut za suvremenu umjetnost Zagreb, RU Gallery u New Yorku, Atelieri Žitnjak u Zagrebu.