Podržite LIR – Riječki bookstore cafe

Projekt nezavisne i nadasve neobične knjižare i kavane, ili više oblika hedonizma u istom, jedinstvenom prostoru.

A projekt je  zamišljen kao intiman Prostor…

… u kojem će Vas  čekati Vaš stol i naslonjač, mjesto za Vašeg četveronožnog prijatelja, papuče za čitanje, naslov kojeg želite prelistati i o njemu razgovarati prije kupnje, osoba s kojom želite pričati, ideja o kojoj želite glasno razmišljati, strast koju želite podijeliti…

Prostor za brainstorming, za pisanje i pričanje priča. Ili crtanje. Prostor za doći, biti zajedno. Za ostaviti poruku nekome. Za pobjeći od kiše ili riječke bure. Prostor za sreću.

Posve neopterećen, otvoren za sve jezike i narječja, kulture i raznolikosti. Bez tereta predrasuda i negativnosti, poticajan za dijaloge, odgovore na pitanja i pitanja na odgovore.

Disanje je aktivan proces. Aktivnost koju poduzima pojedinac, ali i zajednica.  Upravo je ova knjižara  njezin dio: želimo da ju zajednica stvara i održava kroz interakciju, inovativnost, maštovitost i dinamičnost zbivanja u njoj:

Book-kvizovi, gostovanja i video kave sa zanimljivim ljudima,  predstavljanja  naslova u tiskanom i elektronskom obliku,  čitanje noću, predstavljanje zanimljivih kvartova pojedinih gradova – dijeljenje iskustava;  druženja i čitanja s turistima i gostima grada na njihovim jezicima, podržavanje i ohrabrivanje svih oblika kreativnog izražavanja, govorenja  i pisanja…

Rekli smo ranije, disanje je aktivan proces baš kao i prikupljanje sredstava za realizaciju ovakvog projekta, možda je manje romantičan, ali  je također živ i  strastven.

Dakle, opisali smo Vam dušu, nju sad treba udomiti i za to nam je potreban Prostor. Zbog njega smo i pokrenuli ovu kampanju, jer Prostor treba unajmiti i urediti: dodati mu nove sanitarije, zanimljive pločice, urediti minijaturnu kuhinju, jer znamo da ćete ponekad i ogladniti…

Zatim rasvjetna tijela, da se bolje vidimo, repromaterijal u obliku drva, željeza, boja i lakova, potreban  za građenje polica i stolica…

I knjige, knjige, knjige…

 

Pišite s nama priču

Knjižare moraju biti dio zajednice, a ne izdvojeni  pogoni.

U tome jest poanta: mi zapravo ne želimo samo prodavati  knjige; želimo zajedno s Vama jednu i napisati, bestseller svih vremena o tome kako je nastala  i kako živi i diše neovisna knjižara, vidljivi rezultat zajednice. Mogli bismo to nazvati nekim oblikom dioničarstva.

I upamtite, ako i ne živite u našem gradu, vi ste dio projekta, lik iz zajedničke, iste priče, u knjižari nikad gost već njezin dio. Uvijek. Ne postoje daljine koje lijepe riječi i djela  ne bi mogle savladati.

Upravo su to razlozi zbog kojih biste mogli, znamo da i hoćete, podržati ovaj projekt.

 

PODRŽITE PROJEKT KLIKOM NA OVU POVEZNICU

 

A što ćeš dobiti za uzvrat ako doniraš?