Oridano Gypsy Jazz Trio: Park Sessions

Oridano Gypsy Jazz Trio

Oridano Gypsy Jazz Trio u sastavu: Orjen Riđanović (solo gitara), Milivoj Majdak (ritam gitara) i  Vjekoslav Crljen (kontrabas), snimili su novu epizodu zanimljivog projekta pod nazivom Park Sessions te uživo odsvirali dvije originalne skladbe Orjena Riđanovića – Swing King i The First Theme, koje u najboljem duhu predstavljaju moderni gypsy jazz.

Swing King:

The First Theme:

Park Sessions je projekt akustičnih svirki, započet u parkovima 2013. godine (zbog kojih je i dobio naziv) a s vremenom se snimao na raznim lokacijama s ciljem da svaka od njih bude što originalnija od prethodne. Posljednji (Oridano Gypsy Jazz Trio) snimljen je u prostoru Sigma Audio Koncepta, u vlasništvu glazbenika i poduzetnika Daniela Modrića.

Autor cijelog projekta je mladi diplomirani snimatelj Pavle Kocanjer, koji je svoj prvi Park Session snimio sa svega 18 godina u Karlovcu, uz podršku ekipe Izvan Fokusa.

S vremenom se video format mijenjao te se danas sastoji od jednog statičnog kadra, pomno složenog, kako snimanje i montaža ne bi skretale pozornost sa same izvedbe. 

Do sada je na YouTube kanalu Park Sessionsa objavljeno preko 140 video uradaka, a neki od izvođača koji su zabilježili svoje nastupe su: Mnogi DrugiShe Brought Me GasolineFraktura MozgaNina RomićLu Jakelić i Maja Posavec.