Odvalimo se poezijom: Andriana Škunca i Lara Mitraković

Klub Booksa

U zagrebačkom književnom klubu Booksa u nedjelju 17. veljače 2019. godine u 17.30 sati održat će se pjesničko događanje Odvalimo se poezijom- obični susreti: adio, partili  smo na škoj! Drugo po redu odvaljivanje poezijom u formi “obični susreti” nedjeljom u Booksi, posvećeno je otoku, temama i poetikama otoka i otočnosti. Gošće su pjesnikinje Andriana Škunca i Lara Mitraković. Čitat ćemo pjesme u kojima se otok provlači kao tema, te razgovarati o tome što je otok u poeziji, tko je pisao i inspirirao se otokom, koje su se autorice i autori nadahnjivali otokom. Svi su pozvani, posebno oni koji otok osjećaju u bilo kojem prostoru u sebi…Gosti mogu donijeti svoje vlastite pjesme o otoku ili pjesme omiljenih autorica i autora.
*Pjesnička platforma Odvalimo se poezijom uz svoju Facebook stranicu, pjesničke tribine te mali festival poezije u Bolu na Braču, širi svoje djelovanje na dnevne interaktivne “obične susrete” u kojem se zajedno družimo, čitamo i razgovaramo o određenoj temi, poetici, autorici ili autoru.

Prije tri mjeseca pokrenuta je akcija prikupljanja knjiga koje bi se čitale zajednički na “običnim susretima”. Odazvali su se brojni pojedinci, pjesnikinje i pjesnici, izdavači, poznati i nepoznati ljudi. Pjesnikinje Andriana Škunca i Lara Mitraković darovale su svoje knjige. Svoje knjige poezije nam je darovao i brački pjesnik Ivica Jakšić Čokrić Puko čiju jednu pjesmu donosimo u ovom pozivu.

Moderatorica događanja: Sanja Baković. Vidimo se u Booksi!

*KOLIKI JE BROČ / Ivica Jakšić Čokrić Puko

Po dužini: dokle škrapa muči.
Po širini: dokle muore zibo.
Po visini: dokle galeb kriče.
Po jubavi: dokle suza kane.