Novo lice galerije Striegl

Gradska galerija Striegl

SVEN SORIĆ: NOVO LICE GALERIJE: DIZAJN ZA PROSTOR I PROGRAM

Gradska galerija Striegl predstavlja svoje novo lice!
Autor novog galerijskog identiteta je mladi hrvatski dizajner Sven Sorić.
Otvorenje izložbe će se održati 5. lipnja s početkom u 19,00 sati, a nakon toga u sklopu izložbe čeka Vas koncert izvrsne Sare Renar s početkom u 20,00 sati.

Posjetitelje očekuju i mala promo iznenađenja!

SVEN SORIĆ

Sven Sorić (Sisak, 1989.) je diplomirani arhitekt. Aktivan prvenstveno kao freelance dizajner, član je Hrvatskog dizajnerskog društva u profesionalnoj kategoriji i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Zajedno s Hrvojem Spudićem suosnivač je platforme This Town Needs Posters koja se aktivno bavi dizajnom i analognim tiskom plakata za nezavisnu kulturnu scenu, za što su nagrađeni na festivalima Dan D (Zagreb, 2014) i Mikser (Beograd, 2015). Samostalno se bavi dizajnom publikacija za institucije u kulturi. Trenutno boravi na tromjesečnoj rezidenciji pri Zentrum für Kultur und Urbanistik u Berlinu.

http://dizajn.hr/indeks-dizajnera/svensoric/

 

SARA RENAR

Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima četiri studijska izdanja. Album “Djeca” je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP “Jesen” Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. “Tišina” iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a isti album je zaslužio nominaciju za IMPALA europski album godine. Posljednji live album “Gdje povlačiš crtu” odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju. U posljednje tri godine Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na projektima kazališne skupine Montažstroj i kolektiva SKROZ, te je stalna suradnica književnih manifestacija “Goranovo proljeće”, “Tko Čita?”, “Sjećanje na Tina” i “Doručak kod Krleže”, a odnedavno je dio pilot projekta Europske Unije za potporu mladih glazbenika”European Music Incubator”