Najavljujemo CreArt rezidenciju #ostanidoma

HDLU

S ciljem poticanja umjetničkog stvaranja u novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom COVID-19 virusa, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u okviru EU projekta CreArt najavljuje rezidenciju #ostanidoma koja će trajati od 23.04. do 24.05.

Rezidencija #ostanidoma omogućuje financijsku podršku za izvedbu umjetničkih projekata za 5 odabranih umjetnika u iznosu od 4.600,00 HRK bruto po umjetniku.
 
Putem natječaja odabrani su rezidenti:
Marija Ančić
Darija Jelinčić
Petra Orbanić
Petra Mrša
Vladimir Novak
 
Tijekom trajanja rezidencije, svakodnevno ćemo objavljivati nastale umjetničke radove ali i tijek i proces nastanka istih s početkom od 4.5.2020. Predstavljanje umjetnika široj javnosti omogućit će uvid u umjetničko stvaralaštvo odabranih umjetnika, u njihov proces rada i direktnu komunikaciju publike i umjetnika.

O CreArtu:
CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo 2012. godine s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.