Međuprostor/ Interspace

Teatar ITD

ALEKSANDRA JANEVA IMFELD, NENAD KOVAČIĆ, PETRA CHELFI, IVANA PAVLOVIĆ, MARTINA TOMIĆ: MEĐUPROSTOR / INTERSPACE
predstave

16. 12., 20:00, premijera, ulaz s pozivnicom, Velika &TD
17. 12., 20:00, ulaz besplatan, Velika &TD
Projekt je nastao kao sinergija raznovrsnih ideja, misli, skladbi i zadataka svih autora, interaktivno djelujući u svojim međuprostorima gdje su svi sudionici redom ljubitelji mjesta u kojem ništa nije do kraja, ali postaje puno. Postaje i ostaje između dvaju svjetova, katova, ideja, negdje između poznatog i nepoznatog.
Aleksandra kroz svoje projekte provlači ideju i princip rada (The Connector) u kojima razvija radne situacije gdje svi bivaju angažirani u diskusiji oko teme koja ih zanima. Tako kreira nezavisan prostor pun povjerenja u kojem se uloge izmjenjuju. Rezultate procesa autori iskušavaju na kraju probe prezentirajući Predstave dana koje su ishodi finalnoj izvedbi.

međuprostor je lift.
lift po katovima ali ne po brojevima.
lift po stanjima.

u svim smjerovima.
međuprostor ih bira.
bira između tišine, praznine, krame, nogu, valjka.
između ljubavi, neutralnosti, ništavila, sunca.
ljubičastog sunca.
međuprostor, prostor među nama.
k nama.
gdje on/ona svira i bira.

TRAS – Petra Chelfi, Ivana Pavlović i Martina Tomić plesne su umjetnice i izvođačice, godinama aktivne članice hrvatske plesne scene. Sa Sarom Barbieri, Ninom Sakić i Karolinom Šušom pokreću Tras kolektiv. Sve djeluju i surađuju van kolektiva u svojim umjetničkim okruženjima, a ovdje se spajaju njihova različita iskustva, koja postaju koautorski rad s idejom poziva na suradnju koreografima, redateljima i umjetnicima iz različitih područja, s kojima otvaraju prostor zajedničkoga stvaranja. Do sada su surađivale s Natalijom Manojlović, Irmom Omerzo, Vilimom Matulom, Rajkom Pavlićem, Pavlom Heidlerom. Ove godine njihovi suradnici postaju koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld, jedna od osnivačica Nomad Dance Academy te glazbenik Nenad Kovačić.
Autori/ce: Aleksandra Janeva Imfeld, Nenad Kovačić, Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Martina Tomić
Izvode: Nenad Kovačić, Petra Chelfi, Ivana Pavlović i Martina Tomić
Produkcija: TRAS
Koprodukcija: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD i Ganz novi festival
Uz potporu Ministarstva kulture RH.