Međunarodna izložba vinskih pehara i vrčeva Zelina 18

Matica Hrvatska ogranak Sisak

Međunarodna izložba vinskih pehara i vrčeva ZELINA 18 postavlja se u prostoru Matice hrvatske u Sisku, Rimska ulica broj 9.

Otvorenje izložbe je u srijedu 14. ožujka 2018. u 18:00 sati, uz prigodan buffet i osvježujuća pića. Izložba ostaje otvorena do 5. travnja 2018.

Ovo je već treći put kako Međunarodna izložba vinskih pehara i vrčeva  ZELINA gostuje u prostoru Matice hrvatske u Sisku, što postepeno postaje tradicija, koja omogućava Sisčanima da se upoznaju s umjetničkim djelima, na zadanu temu, umjetnika sa svih kontinenata.

Izlažu se djela 49 umjetnika, prema odabiru Hanibala Salvara, koji je član prestižne Međunarodne akademije za keramiku u Ženevi.  Nagrade I priznanja, koja se mogu vidjeti u priloženoj poveznici www.keramika.ziljak.hr  s katalogom izložbe, odredio je međunarodni žiri s članovima iz Češke, Hrvatske, Indije i Slovenije  

Zahvaljujući galeriji Sveti Ivan Zelina koja je u suradnji s Likovnim art dizajn centrom LADICA organizirala, bez proračunskih sredstava i bez naplate troškova, sedam puta sve ove izložbe, Hrvatska je bogatija za jedan međunarodni umjetnički događaj zavidne međunarodne reputacije.

Na taj način su Sveti Ivan Zelina, ali i Sisak ušli u biografije umjetnika širom svijeta, a što znatno pridonosi pozitivnom imiđu hrvatske umjetnosti i kulture u svijetu.

Budući je izložba ocijenjena kvalitetnom i u Sloveniji to će krajem svibnja I početkom lipnja o.g. biti postavljena u Slovenskoj Bistrici, povodom održavanja Međunarodnog triennala keramike 4. UNICUM kao prigodna kolateralna izložba na zadanu temu.

Podsjetimo se kako je LADICA u više navrata “izvozila” izložbe u inozemstvo. Tako bilježimo izložbe u Piranu (Slovenija), Bihaću (BiH), Prištini (Kosovo), Barceloni (Španjolska), Olsztynu (Poljska), Argentoni (Španjolska), Nove (Italija), Buenos Airesu (Argentina), Ohridu (Makedonija), Faenzi, Trstu, Raveni I Milanu (Italija), te Velenju, i Sevnici (Slovenija).