Ljeto uz knjigu 2021.

Mirna Gott

Projekt „Ljeto uz knjigu“ koji se ovo ljeto odvija u Jelsi na otoku Hvaru, osmišljen je u nacionalnoj godini čitanja.

Domaćin projekta je Muzej općine Jelsa u suradnji s Općinskom knjižnicom i čitaonicom u Jelsi na otoku Hvaru, a projekt sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Projekt se sastoji od izložbe misli “Izlog u izradi”, koja u vidu prostornih instalacija, neke od kojih su interaktivne, prezentira odabrane tekstove iz istoimene zbirke autorice Mirne Gott, oslikane od strane vizualne umjetnice Ane Mack.

Nastavno na izložbu, koja će biti otvrena u knjižnici u Jelsi 23.7. i dostupna do 20.8., bit će održan ciklus radionica za djecu i za odrasle.

Cilj radionice za djecu je upoznavanje s knjigom kao medijem u stvaranju kojeg sudjeluju mnoga zanimanja.

„Čvrsto vjerujemo da upoznavanjem procesa izrade slikovnice/knjige gradimo odnos prema istoj. Osim toga, polaznike ćemo voditi kroz proces osmišljavanja vlastite priče, oslikavanje/ilustriranje te u konačnici izradu vlastite slikovnice, sa svim tehničkim zahtjevima, kako bi djeca na kraju radionice sa sobom ponijela vlastiti proizvod.“ – kaže Mirna Gott.

Radionice za odrasle koncipirane su s ciljem poticanja čitanja, promišljanja o pročitanom te da polaznici također formiraju i artikuliraju vlastite misli u tekstu i ilustraciji.

Fotografije izložaka snimio je Vanja Vascarac.

Više informacija ovdje