Kreativne radionice u povodu Svjetskog dana pripovijedanja i Svjetskog dana poezije

Gradska knjižnica Kaštela

U povodu Svjetskog dana pripovijedanja (20. ožujka) i Svjetskog dana poezije (21. ožujka) knjižničarke Gradske knjižnice Kaštela će u ponedjeljak 20. ožujka u 08.00 sati u OŠ “Ostrog” u Kaštel Lukšiću pripovijedati bajke učenicima OŠ “Ostrog”, dok će učenici čitati dječju poeziju.

U odjelu GKK u K. Gomilici u ponedjeljak, 20. ožujka u 11.00 sati održat će se literarno-likovna radionica pod nazivom “Sedam pjesama – sedam razgovora”. Djeca osnovnoškolskoga uzrasta će čitati i ilustrirati 7 pjesama Grigora Viteza, od kojih je svaka posvećena jednom od proljetnih cvjetova, te izraditi prigodni pano.

U istom odjelu će se u srijedu 22. ožujka s početkom u 18.00 sati održati sastanak članica Čitateljskog kluba i razgovor o knjizi mjeseca (roman Mihaila Bulgakova “Majstor i Margarita”).

U Dječjem odjelu GKK u K. Starome u ponedjeljak 20. ožujka u 15.00 sati održat će se radionica “Ispričajmo priču” u suradnji s 1. D razredom OŠ prof. F. Lukasa i učiteljicom Sandrom Milić.

U srijedu 22. ožujka u 17.30 sati u istom odjelu GKK održat će se igraonica za djecu predškolskog uzrasta (čitanje brojalica uz igru).

U povodu Svjetskog dana poezije u odjelu GKK u K. Sućurcu u utorak 21. ožujka u 17.00 sati održat će se “Kaštelanska zavičajna radionica” u sklopu koje će se učenici 4. razreda OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca predvođeni učiteljicom Mirjanom Draženović Sokol upoznati s pjesničkim stvaralaštvom sućuračkog pjesnika Miroslava Luketina Sarajčeva koji piše i stvara na kaštelanskoj čakavštini.

Srdačan pozdrav,

GKK