Natječaji GKK povodom Noći knjige

Gradska knjižnica Kaštela

GKK raspisuje likovni natječaj za predškolce i osnovnoškolce u virtualnoj Noći knjige

Draga djeco i dragi roditelji, pozivamo vas da nam se ove godine pridružite u obilježavanju virtualne Noći knjige.

Budući da je ovogodišnja Noć knjige, silom prilika, virtualna, i kako se s nama ne možete družiti u knjižničnim odjelima, pozivamo vas da nam likovne radove koje će vaša djeca nacrtati u sigurnosti vlastitih domova pošaljete putem elektronske pošte, a mi ćemo ih svakodnevno, po redoslijedu pristizanja objavljivati na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Ovogodišnja Noć knjige usmjerena je prema knjigama koje su mijenjale svijet, odnosno prema utjecaju knjiga na naše živote, s porukom S knjigom nisi izoliran!

Upravo iz tog razloga Gradska knjižnica Kaštela raspisuje nagradni Likovni natječaj za predškolce i osnovnoškolce „Najdraža slikovnica/knjiga – najdraži književni lik“.

Pozivamo roditelje predškolaca i djece od 1. do 5. razreda osnovne škole da nam pošalju likovne radove njihove djece na temu omiljene slikovnice/priče ili knjige, slikovnice koju im trenutno čitate prije spavanja ili knjige koju oni trenutno čitaju, najdraže scene iz slikovnice/priče/knjige ili neka nacrtaju najdraži lik iz slikovnice/priče/knjige.

Likovne radove vaše djece možete slati do 22. travnja elektroničkom poštom na adresu knjiznicakastela@gmail.com (predmet poruke: „Najdraža slikovnica/knjiga  – najdraži književni lik“, a u poruci navedite podatke: ime i prezime djeteta, godinu rođenja djeteta i broj mobitela roditelja), a mi ćemo radove svakodnevno objavljivati na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Djeca iz viših razreda osnovne škole likovne radove mogu poslati osobno putem elektronske pošte, ali moraju priložiti suglasnost roditelja.

Za likovne radove vaše djece moći će svi glasovati tako što će odmah po objavi likovnog rada na Facebook stranici GKK rad označiti sa “sviđa mi se”.

Na Noć knjige, 23. travnja u 18.00 sati pobjednici će biti proglašeni prema broju oznaka “sviđa mi se”. Nagrade će biti dodijeljene trojici najboljih u kategorijama “predškolci”, “od 1. do 4. razreda osnovne škole” i “od 5. do 8. razreda osnovne škole”. Priznanja i nagrade nagrađenima će biti uručene nakon normalizacije situacije, odnosno nakon što Gradska knjižnica Kaštela ponovno započne s uobičajenim radom s korisnicima


Poziv na sudjelovanje u online izložbi fotografija na temu “Kad si s knjigom, nikad nisi sam“

Pozivaju se svi zainteresirani, bez obzira na dob, da se uključe u online izložbu Gradske knjižnice Kaštela sa svojim fotografskim radovima na temu “Kad si s knjigom, nikad nisi sam“

Svoje radove možete slati sve do 22. travnja u ponoć, odnosno do Noći knjige, 23. travnja, a mi ćemo ih svakodnevno, prema redoslijedu pristizanja, objavljivati na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Tema “Kad si s knjigom, nikad nisi sam” trebala bi obuhvatiti Vašu omiljenu knjigu ili knjigu koju trenutno čitate, kao i sve ono što kao autori fotografija vidite kroz objektive svojih fotoaparata ili mobitela u ovim čudnim vremenima dok svijet promatrate iz svojih domova s knjigom u rukama.

Fotografirajte naslovnicu Vaše omiljene knjige u ambijentu koji se Vama sviđa ili fotografirajte Vašu najdražu knjigu u ambijentu u kojem najradije čitate, odnosno izaberite način na koji ćete uz pomoć kreativne fotografije predstaviti Vašu omiljenu knjigu.

Uz fotografiju napišite i naslov fotografije te napišite u jednoj ili dvije rečenice zbog čega Vam je baš ta knjiga najdraža i na koji Vam je način promijenila život ili možete napisati najdraži citat iz upravo te Vama omiljene knjige koja se nalazi na fotografiji.

Vaše autorske fotografije, zajedno s naslovom fotografije i opisom/citatom pošaljite na adresu knjiznicakastela@gmail.com s naznakom (kao predmet navedite „Kad si s knjigom, nikad nisi sam“, te u poruci navedite podatke: ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona/mobitela).

Uz fotografije koje šalju odrasli u poruci moraju biti navedeni podatci:  ime i prezime, godina rođenja i broj telefona/mobitela.

Uz fotografije koje šalju djeca ili ako roditelji šalju u ime djeteta, u poruci moraju biti navedeni podatci: ime i prezime, godina rođenja i broj telefona/mobitela roditelja te suglasnost roditelja.

Broj radova koje možete poslati nije ograničen.

Svi pristigli radovi bit će objavljeni do 23. travnja, odnosno do Noći knjige na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela i za njih će svi moći glasovati s oznakom „sviđa mi se“ do 23. travnja u 23.00, odnosno do pred sam završetak Noći knjige.

Rad koji dobije najviše oznaka „sviđa mi se“ dobit će nagradu, a autoru će nagrada biti uručena nakon normalizacije situacije, odnosno nakon što GKK započne s uobičajenim radom.

Radujemo se druženju s Vama u online izložbi Vaših fotografija na temu „Kad si s knjigom, nikad nisi sam“ u ovogodišnjoj virtualnoj Noći knjige!