Jedan mrtav čovjek u Teatru &TD

Jedan mrtav čovjek

7. i 8. studenog u 20 h, u Teatru &TD, Savska cesta 25, 10 ooo Zagreb, možete pogledati predstavu Jedan mrtav čovjek, redatelja Aleksandra Švabića.

Dramaturška savjetnica: Jasna Grujičić

Scenski pokret: Staša Zurovac

Igraju: Nataša Kopeč, Mirta Polanović, Dean Krivačić, Sven Jakir i Domagoj Janković

 

Godine 2011., pjevaču Branku Črncu “Tusti” dijagnosticiran je rak pluća i grla, te sastav objavljuje da prestaje s aktivnim radom. Održano je nekoliko humanitarnih koncerata kojima su se prikupljala sredstva za pomoć u liječenju, međutim Tusta je od posljedica bolesti preminuo 14. listopada 2012. u 57-oj godini života. Par dana nakon njegove smrti gitarist i osnivač KUD Idijota Sale Veruda izjavljuje kako sa Tustom umiru i KUD Idijoti te kako nikakvih promjena sastava neće biti, već da sastav definitivno prestaje postojati.

(Wikipedia)

“Besmisao je odsustvo smisla, pa bih mogao reći da apstrakcija to podrazumijeva?
Postpogrebna situacija u kojoj  je pet živih lica u odnosu na jednoga mrtvog čovjeka. Njih ima, njega nema. Branko Črnac Tusta (Kud Idijoti) umro je 14. listopada 2012. S njime umrla je i ideja koja je davala ništa drugo nego smisao (po meni, jedini je smisao romantika bilo koje vrste). Ova lica na sceni ostavljena su bez smisla.”

( web Teatra ITD)

„Stotine primjera me je još više uvjerilo da je naziv albuma Glupost je neuništiva bio savršeno točan. Samo što sam ja u međuvremenu postao tolerantniji prema gluposti i prihvaćam je kao dio ljudskoga življenja. Ljudi imaju pravo biti glupi, to se ne može ukinuti dekretom. Osim toga, ima gorih stvari: egoizam, zloba, sadizam, terorizam, na primjer, popis je poduži… To uopće ne znači da na svijetu ne postoje pametni ljudi, dobre ideje, genijalna djela, zdrave stvari. Postoje naravno, ali kad je glupost u pitanju – to je korijen koji se teško čupa.“

B. Č. Tusta

Prodaja ulaznica
Prodajno mjesto: Teatar &TD, Savska 25.
Ulaznice za predstavu mogu se kupiti na blagajni kazališta svaki dan (osim nedjelje) od 11 do 13h i dva sata prije početka predstave.
Cijena ulaznice: 50kn / 25kn za studente.