Izložba Jelene Sokić u Živom Ateljeu DK u srijedu 10. svibnja

Živi Atelje DK

Izložba Nepoznate konstrukcije nepotpunih predmeta slikarice i vizualne umjetnice Jelene Sokić otvara se u srijedu 10. svibnja u 19 sati u zagrebačkoj galeriji Živi Atelje DK u Ilici 110.

Autorica će izložiti velika ulja na platnu, po kojima je prepoznatljiva, baš i po specifičnom stilu koji je istovremeno nadahnut magičnim realizmom, starim autorima i elementima suvremene kulture i umjetnosti.

Prilikom otvaranja izložbe slovenski pjesnik Soma Arsen (Tomislav Vrečar) izvest će dvadeset minutni literarni recital “Sloboda, tko te zna?”, u kojem se prepleću eksperimentalna glazba i recitacija. Polazna točka njegovog literarnog performansa je blues rif i razlomljena forma dodavanja teksta, simulacija klikanja po netu, fragment kao kapsula za digitalnu usamljenost novog doba i upletenost u binarne okove.

Jelena Sokić diplomirala je na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani, sudjelovala u Erasmus razmijeni studenata u Italiji., te je autorica nekoliko samostalnih izložbi, a  sudjelovala je na brojnim kolektivnim izložbama, performansima. Kao glavne medije izražavanja koristi slikarstvo i video. Trenutno živi i radi u Zagrebu.