Goran za mlade pjesnike 2023

KUD Ivan Goran Kovačić

U nastojanju da potaknemo stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, KUD Ivan Goran Kovačić raspisuje natječaj za nagradu „Goran za mlade pjesnike“.

UVJETI NATJEČAJA:

  1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.
  2. Na natječaj je potrebno poslati: a) cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta; b) u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja)
  3. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.
  4. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu „Goran za mlade pjesnike“. Po završetku uredničkog procesa, nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“. Za autora besplatna objava knjige predstavlja materijalni dio Nagrade.
  5. Osim nagrađenog autora/ice, sudionike se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.
  6. Rok za slanje pjesama je nedjelja, 31. 12. 2023. u ponoć.
  7. Rukopise i biografiju, s naznakom „Za nagradu Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr