17. TREPS plesni susreti

Centar za kulturu Trešnjevka

foto: Baletni studio Jastrebarsko

17. TREPS plesni susreti počinju uoči Svjetskog dana plesa u četvrtak, 28. travnja 2022. s početkom u 19,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka sa kategorijom “balet i suvremeni ples”. Članove ocjenjivačkog suda za klasični balet i suvremeni ples čine balerina, koreografkinja, pedagoginja i baletna majstorica Ljiljana Gvozdenović, prvak Baleta zagrebačkog HNK-a Andrei Izmestjev te koreografkinja i plesna pedagoginja Tihana StrmečkiTrešnjevačka plesna scena “TREPS”, nakon dvije godine stanke, 17. put okuplja plesne grupe iz cijele Hrvatske na Susretima plesnih grupa na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. Ples kao, neverbalna komunikacija koju razumiju svi, od onih najmlađih do najstarijih, povezao je plesače različitih izričaja u veliku plesnu obitelj. TREPS susreti od 2004. godine do danas postali su neizostavan događaj u kalendar amaterskih plesnih grupa iz cijele Hrvatske. 

Susreti se nastavljaju 14. i 15. svibnja te 5. i 6. lipnja 2022. s urbanim plesnim izrazima te show i jazz dance-om, a završavaju 11. i 12. lipnja 2022. s TREPSićem, tj. nastupima djece od 3 do 6 godina u svim kategorijama. Na ovogodišnjim Susretima nastupit će 43 plesne grupe iz cijele Hrvatske. Tijekom devet dana susreta 128 koreografije izvest će gotovo 800 mladih plesačica i plesača, koji će prikazati svoja umijeća u klasičnom baletu i suvremenom plesu, urbanim plesnim izrazima te show i jazz dance-u. Stručno povjerenstvo među njima odabrat će 35 plesnih točaka za nastup na trodnevnom TREPS festivalu plesa u studenom 2022. godine. TREPS susreti omogućuju kontinuirano prezentiranje i praćenje plesnih programa za djecu i mlade, te potiču na osnivanje plesnih grupa i u drugim sredinama.

Trešnjevačka plesna scena afirmira plesni izraz i plesnu umjetnost u Zagrebu i Hrvatskoj uopće, te tako doprinosi razvoju nezavisnog plesnog stvaralaštva.

Početak programa 28., 29. i 30. travnja 2022. u 19,30 sati – Kategorija: balet i suvremeni ples. Cijena ulaznice je 30 kuna, a moguće ju je rezervirati putem maila  rezervacije@cekate.hr. Prodaja ulaznica odvija se sat vremena prije početka susreta na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka.

VIŠE INFORMACIJA