Rhymes of the White Crow: The Epilogue – izložba Andree Resner

HDLU

petak, 27.08. u 20.00 sati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba Andree Resner –  Rhymes of the White Crow: The Epilogue.

Otvorenje će se održati na otvorenome ispred  glavnog ulaza u Dom HDLU.
 

Andrea Resner će se u Galeriji Prsten predstaviti interdisciplinarnom izložbom pod nazivom Rhymes of the White Crow: The Epilogue, koja se temelji na Andreinoj kontinuiranoj likovnoj praksi istraživanja iskustva žene kroz mitologiju, svijet snova i poetiku.
 

Izložba se nastavlja na kratki igrano-animirani eksperimentalni film „Rhymes of the White Crow“ koji prati heroinu na njenom putovanju kroz vlastitu psihu. Kroz svoje putovanje ona doživljava potpunu transformaciju, tako da putovanje započinje smrću, a završava ponovnim rođenjem. Projekt „Rhymes of the White Crow: the Epilogue“ istovremeno je nastavak i produbljivanje filma, kao i proširivanje medija u galerijski prostor.

U ovom slučaju autorica koristi crtež, skulpturu, prostornu instalaciju i video kako bi zaokružila proces transformacije, te potencijalno otvorila put sljedećoj etapi kreativnog procesa.

Projekcija filma ”Rhymes of the White Crow“
Igrano-animirani eksperimentalni film „Rhymes of the White Crow“ moguće je pogledati u Klubu HDLU u sljedećim terminima:

Četvrtak, 2., 9. i 16. 09. 2021., od 18.00 – 19.00
Subota, 4. i 11. 09. 2021., od 17.00 – 18.00