Proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih videouradaka na temu internetskih prijevara

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

U ponedjeljak, 16. siječnja 2023., s početkom u 10:30, u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3, 1. kat) će biti održano proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu internetskih prijevara, danas, nažalost, prilično raširene pojave u javnosti.

Izbor najboljih studentskih videouradaka četvrtu godinu zaredom proveden je u suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala medijskapismenost.hr. Podsjetimo, početkom 2020. u istoj suradnji proglašeni su najbolji studentski videoradovi na teme govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja, početkom 2021. na temu (dez)infodemije u medijima i javnosti, a početkom 2022. na temu internetskih trolova. Studenti završne, 2. godine diplomskog studija na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije, kao praktičan zadatak u okviru kolegija Propaganda u medijskoj kulturi, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedenu aktualnu temu, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo.

Rezultate ovoga izbora u ponedjeljak, 16. siječnja, uživo će objaviti troje od petoro članova povjerenstva: Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije; Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr te Tomislav Levak, predavač na ovom kolegiju i Odsjeku Akademije. Tom prigodom najboljim studentima bit će uručene prigodne nagrade. Odmah nakon proglašenja i predstavljanja, s početkom oko 11:15, bit će održano kraće gostujuće predavanje, u okviru kojega će Ana Dokler i Robert Tomljenović studentima govoriti o aktualnim temama iz područja medijske pismenosti.