Otvorenje izložbe Ivana Novaka – Kupski čamac

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak

2. lipnja 2022. godine otvara se izložba „Kupski čamac“ akademskog slikara grafičara i nastavnika likovne kulture Ivana Novaka, u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak u Odjelu za odrasle.

Ivan Novak rođen je u Sisku 1985. godine. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, upisuje 2004. godine Grafički odjel na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je 2010. godine u klasi profesorice Nevenke Arbanas s radom posvećenim sisačkom slikaru Slavi Strieglu, 2012. stječe pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu a 2016. zanimanje učitelj likovne kulture. Iste godine postaje i članom Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Svoj rad artikulira kroz tradicionalne likovne tehnike. Poznavanjem materijala i alata, stvara estetski i tehnički usklađena djela. Određene figurativne motive vizualno pomiče ka apstrakciji, odnosno reduciranim formama koje su bliske suvremenoj umjetnosti. Motivi su izvedeni kroz materijale koji ih svojim simbolizmom predstavljaju i zastupaju. Radovi su kompozicijski uravnoteženi i kompaktni, kroz korelaciju kiparstva, slikarstva i grafike.

Predavač i uvaženi gost bit će doc.dr.sc. Enes Quien, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Vokalnom izvedbom izložbu će uveličati klapa Kolapjani.