Napiši pismo i osvoji nagradu

GKK

GKK u povodu “Legende o Miljenku i Dobrili 2018.” raspisuje natječaj „NAPIŠI PISMO MILJENKU I DOBRILI I OSVOJI NAGRADU“.

Ljubavna pisma ili istinite priče o pronalasku ljubavi, kao i razmišljanja o tome što nam ljubav predstavlja u životu mogu biti poslana do ovogodišnje manifestacije „Legenda o Miljenku i Dobrili“ (3. kolovoza 2018. g.), kada će sandučić biti otvoren, a pisamca će biti pročitana u sklopu romantične VEČERI LJUBAVNE POEZIJE I ČITANJA NAJLJEPŠIH PISAMA UPUĆENIH MILJENKU I DOBRILI (7. KOLOVOZA 2018. G., KAŠTEL RUŠINAC, KAŠTEL LUKŠIĆ) i izložena u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Pisamce je najbolje napisati vlastoručno, s riječima koje stižu iz dubine duše, a u istome bi trebala biti riječ o sretnoj ili nesretnoj ljubavi, odnosno o nekome problemu koji se u ovom trenutku  autoru pisma čini nerješiv, a za kojega bi Miljenko ili Dobrila, kao sudionici najpoznatije kaštelanske tragične ljubavne priče, mogli imati razumijevanja i na kojega bi mogli dati odgovor.

Pisma mogu biti potpisana i nepotpisana, s tim da će ona pisma čiji je autor poznat (IME I PREZIME, ADRESA I BROJ MOBITELA) ući u izbor za osvajanje nagrada za najbolje pismo upućeno „Miljenku i Dobrili“.

GLAVNE NAGRADE: ROMANTIČNI VIKEND ZA DVOJE U KAŠTELIMA (POKROVITELJI: GRAD KAŠTELA I TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KAŠTELA).

Autori romantičnih pisama upućenih Miljenku i Dobrili koji nisu iz Kaštela i koji pisma ne mogu osobno ubaciti u sandučić, koji se nalazi u atriju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću (odjel Gradske knjižnice Kaštela) pisma mogu poslati na adresu:

GRADSKA KNJIŽNICA KAŠTELA
(SANDUČIĆ „PISMA ZA MILJENKA I DOBRILU“)
LUŠIŠKO BRCE 3 (KAŠTEL VITTURI)
21214 KAŠTEL LUKŠIĆ

 


 

Trogirske plemićke obitelji Vitturi i Rosani imali su posjede i kaštele (utvrde) u Kaštel Lukšiću. Plemićka obitelj Vitturi imala je kći Dobrilu , a plemić Rušinić (Rosani) sina Miljenka. Među njima se razvila ljubav, ali obiteljska svađa prisilila ih je da se potajno vole i sastaju. Nakon što prekida vjenčanje Dobrile i Dražimira, koje je dogovorio Dobrilin otac, Miljenko je prognan u samostan Visovac. Dobrila bježi od kuće i sastaje se s Miljenkom. Saznavši za bijeg roditelji se pomire i pošalju glasnike ljubavnicima s porukom da se vrate kući i vjenčaju. Dobrilin otac obuzet mržnjom ubije zeta. Ubojstvo se dogodilo poslije vjenčanja na pokretnom mostu ispred Vitturijeva dvorca. Dobrila od velike tuge izgubi razum i nakon kratkog vremena umre. Zajedno su pokopani u crkvici sv. Ivana u Rušincu, umjesto imena nad grobom im stoji natpis u kamenu “Pokoj ljubovnikom”.

Wikipedia