Koncert Baladera u CEKATE

U srijedu, 13. srpnja 2022. u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka će se održati koncert “Baladera” u sklopu manifestacije 10. Ljetni diskont kulture. “Baladera” je koncertni program koji uključuje 13 balada najpoznatijih hrvatskih autora i izvođača poput Arsena Dedića, Zdenka Runjića, Olivera Dragojevića, Josipe Lisac, Tereze Kesovije i drugih, te nekoliko svjetski poznatih brojeva koje publika uvijek rado sluša. To je probrani repertoar bisera hrvatske i svjetske glazbe i poezije, pjesama koje ljudi znaju i vole, koji mnogima puno znače i to u novoj, svježoj umjetničkoj interpretaciji. Nastupaju: Breza Paić (vokal), Kristina Džeko (viola) i Stjepan Habunek (klavir). Ulaz na koncert je besplatan.

Manifestacija 10. Ljetni diskont kulture se realizira uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

PROGRAM KONCERTA:

1.       Kapetane moj –   Zdenko Runjić (Tomislav Zuppa)

2.       O jednoj mladosti –   Karlo Metikoš (Ivica Krajač)

3.       Nocturno –   Zdenko Runjić  (Jakša Fiamengo)

4.       Loše vino –  Goran Bregović (Arsen Dedić)

5.       Tristeca –  Jure Stanić (Branko Slivar)

6.       Moja posljednja i prva ljubavi –  Kemal Monteno

7.       Ostala si uvijek ista –  Đorđe Novković (Željko Sabol)

8.       Sve smo mogli mi –  Žarko Šipka

9.       Što te nema –   trad.

10.   Zajdi, zajdi, jasno sonce –   trad.

11.   You raise me up –  Rolf Lovland

12.   Hallelujah –   Leonard Cohen

13.   Caruso –  Lucio Dalla

Cijeli program manifestacije možete pročitati OVDJE.


Breza Paić vokalna je umjetnica i arhitektica iz Zagreba, rođena 1981.godine. Pjevanje je usavršavala dugi niz godina kod akademske pjevačice i bivše solistice HNK, prof. Mirele Brnetić. Nakon završenog Arhitektonskog fakulteta i nekoliko godina u projektantskoj struci, te nakon višegodišnjeg školovanja i rada na glasu, odlučila je profesionalni put usmjeriti kroz svijet glazbe jer je pjevanje ono u čemu se najbolje i najosobnije može izraziti. Njen vokalni izričaj kreće se širokom paletom žanrova, a karakterizira ga iznimna emotivna proživljenost te izražena sposobnost prijenosa emocije na slušatelje.

Kristina Džeko rođena  je 1996. godine. Violu započinje svirati samouko, te  2016. godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, u klasi prof. Wladimira Kossjanenka, a 2018. godine nastavlja studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Krešimira Petra Pustičkog. Pohađala je razne seminare i masterclass-ove kod priznatih glazbenika poput Aleksandra Miloševa, Evgenie Epshtein, Danushe Waskievicz i Wladimira Kossjanenka, te je komornu glazbu pohađala u klasi prof. Vlatke Peljhan. Diplomirala je 2021. godine. Nastupala je u raznim komornim sastavima i orkestrima diljem Hrvatske i svijeta. Bavi se pedagoškim radom i surađuje s raznim izvođačima hrvatske glazbene scene.

Stjepan Habunek, pijanist, rođen 1995.godine, prvu je glazbenu naobrazbu stekao u obitelji. Završio je glazbenu školu u Varaždinu nakon čega upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Trenutno je apsolvent klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Veljka Glodića. Tijekom školovanja sudjelovao je na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima je osvajao nagrade te pohađao seminare eminentnih profesora. Surađuje s brojnim glazbenicima hrvatske glazbene scene, od kojih izdvajamo blisku suradnju s Alanom Hržicom i sestrama Husar.