Izložba Ivane Filip u Galeriji PM

HDLU

ponedjeljak 25. veljače u 19.00 h, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba Ivane Filip – What Do You mean – You Love Animals?

Na izložbi u Galeriji PM Ivana Filip će se predstaviti serijom radova u mediju videa,  skulpturom, objakta i fotografije te slikama i fotokolažom.

Ivanino likovno istraživanje bazira se na njezinom interesu i fascinaciji odnosa čovjeka i životinje, bilo iz osobnog iskustva ili iskustva drugih. Polazeći od bioetičkog odnosa čovjeka prema životu i svijetu oko sebe, u ovom slučaju ne-ljudskim životinjama, autorica propitkuje ispravnost i pogrešnost čovjekove antropocentričnosti, postupaka i suvremenih načina življenja.

Umjetničino osobno iskustvo dubljeg odnosa sa životinjama, tijekom odrastanja, a kasnije kroz aktivizam, biljnu prehranu, volontiranje s napuštenim životinjama, i danas, vodi ju do novih pitanja na koja možda hoće, a možda neće dobiti odgovor.

Alati koje koristi dolaze iz raznih disciplina kao što su antrozoologija, duhovnost, socijalni i znanstveni eksperimenti, religija, psihologija, aktivizam, svakodnevan život i osobna iskustva. Prethodni studij ekonomije utjecao je na umjetničino propitkivanje održivosti radova, nematerijalnost, reciklažu, životni krug materijala i onog što nazivamo proizvod – umjetnički rad.