Godi Keller- Škola za roditelje

Godi Keller

Pozivamo vas na seminar našeg dragog gosta, Godi Kellera na Školu za roditelje koja će se održati 2. i 3. prosinca 2016. u prostorijama Waldorfske škole u Zagrebu, Jakuševečka 6.
Uz duhovit pristup svakoj temi Godi Keller u Školi za roditelje (koja se već godinama odvija u Norveškoj, Švedskoj, Mađarskoj, Islandu i Sloveniji) nastavlja svoj rad za djecu kroz edukaciju odraslih, kojem je cilj osnažiti samopouzdanje i hrabrost roditelja, povećati njihovo razumijevanje dječjeg razvoja i poboljšati njihovu sposobnost promatranja djeteta.
Na seminaru će se proraditi teme autoriteta i razumijevanja današnje djece, razgovarati će se o životnim prekretnicama, načinima odgajanja, ambicijama, prioritetima i svakodnevnim izazovima koje pred nas stavljaju današnja djeca.

 Inspirativnim, slikovitim predavanjima Godi Keller potiče slušatelje na preispitivanje uvriježenih stavova i predrasuda, istovremeno ih nasmijavajući do suza.
Iz feedbacka:
 „Zahvaljujem na prilici da čujemo tako inspirativnog i toplog predavača. Njegov način hrani iznutra, slike i priče su jače nego polica knjiga koje poznajem s istom tematikom.” „Predavanje je bilo profesionalno, stručno, a s druge strane toplo, otvoreno i pristupačno. Oduševljena sam. Hvala!”
„Godi je neizmjerno zanimljiv, stručan i simpatičan…”

 
Iz predavanja:
 Mi pedagozi i odvjetnici imamo jednu stvar zajedničku. I jedni i drugi imamo posla s kriminalcima. Ako želite odrasti morate kršiti pravila.
 Moraliziranje je pogubno za mladu osobu. Etičnost, moralni osjećaj raste iznutra, ne može se nametnuti izvana poučavanjem, a još manje strahom ili sramom.
Kultura povjerenja nasuprot kulturi straha. Današnja civilizacija potiče kulturu straha, a djeci za pravilan razvoj treba sigurnost, povjerenje da je svijet dobar, lijep i zanimljiv.
Kognitivna supstanca u školi je vrlo mala. Odrastao čovjek bi to svladao u 3 mjeseca. Što je onda zadatak škole? Koliko se duboko djeca povezuju s onim što uče to je kvaliteta za budućnost. 
Život i razvoj nisu linearni, životne krize nisu nužno negativne, one su šanse za razvoj i promjenu.

Institut za waldorfsku pedagogiju
www.iwp.hr
lada.pekota@gmail.com

 

* preuzeto sa web stranice Drumtidam