Glineni golubovi – Julijana Adamović

Julijana Adamović

21. 10. 2016. u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj 5 održati će se predstavljanje najnovije knjige pripovjedaka naše nagrađivane književnice Julijane Adamović “Glineni anđeli”. O knjizi će govoriti, a ponešto iz nje i pročitati, Ana Kranjčić, Jasna Kovačević i, naravno, sama autorica Julijana Adamović. Osim ugodnog druženja, moći ćete kupiti Anđele po promotivnoj cijeni. Dobro došli!

Julijana Adamović rođena je 12.09.1969. godine u Bačkoj. Po zanimanju socijalni pedagog, a magistrirala je dječju i adolescentnu psihijatriju.

Objavila je zbirku priča “Kako su nas ukrali Ciganima” (SN Privlačnica, Vinkovci, 2007), koja je nagrađivana kao najbolje debitatnsko djelo u Hrvatskoj 2008. nagradom “Kiklop” i kao najbolji prvijenac Slavonije nagradom “Ivana i Josipa Kozarca”, te je ušla u finale književnog festivala “Galovićeve Jeseni”, na temu “Dvojni identiteti”.

U siječnju 2009. joj u izdanju VBZ-a, Zagreb izlazi zbirka kratkih priča “Konzerviranje”, a tijekom 2011. godine dobija stipendiju Ministarstva kulture RH za djelo u nastajanju pod radnim nazivom “Da ti pamet stane”.

Objavila je i nekoliko stručnih radova i osvrta, te ilustrovanu brošuru za djecu žrtve/svjedoke u sudskom postupku “Luka na sudu” (prva i za sada jedina knjiga te vrste u Hrvatskoj). Proznim djelima zastupljena je u brojnim skupnim zbirkama i na portalima Booksa, Dekameronblog, Ajfekt, Kišobran, In Mag, Art-Anima, te u književnom časopisu Vijenac.

Piše i poeziju, ali to nerado priznaje.