Brzo, zasićeno, promjenjivo-usklađenost čovjekova uma i današnje svakodnevnice

Lauba

Proljetni ciklus Laubinog projekta „Šalji dalje” završava se izložbom “Ima nas puno unutra.” Marte Dolenčić, čije otvorenje možete posjetiti 22. travnja u 19.00 sati u Laubi.

Svijet je dinamičan i glasan, a Martin unutarnji svijet je brz i zasićen. U okviru izložbe “Ima nas puno unutra.”, studentica grafike Marta Dolenčić izložit će radove koji su nastali u rasponu od svibnja 2020. godine do travnja 2021. godine. Suodnos bogatog unutarnjeg svijeta i dinamične svakodnevnice glavna je problematika ove izložbe te umjetnica kroz radove predstavlja svoj unutarnji nemir gledan očima djeteta koje ružno sanja. Uobičajene situacije potiču u nama nezaustavljivu bujicu misli tijekom koje osvješćujemo ranjivost i tjelesnost svoga postojanja. Unutarnji glasovi na osebujan način analiziraju ono vanjsko, a u Martinoj glavi ih ima puno. Oni su glasni , oni se množe, oni dolaze, odlaze, galame i lupaju vratima.

Marta Dolenčić rođena je 26. 4. 2000. godine u Zagrebu. Pohađala je osnovnu školu Remete gdje se 2011. godine istaknula na županijskom natjecanju iz likovnog. Nakon osnovne škole upisala je Klasičnu gimnaziju i nastavila crtati po klupi. Navu likovne kulture završila je s ocjenom odličan. Trenutno studira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na drugoj godini preddiplomskog studija grafike.

Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 22. travnja u 19 sati, a izložbu je moguće posjetiti do 6. svibnja.