Boba Đuderija u Rijeci

Gradska knjižnica Rijeka, ogranak Trsat

Splitska autorica Boba Đuderija u petak, 9. prosinca, s početkom u 18 sati u knjižničnom ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (u Dvorani mladosti) predstavlja svoju novu knjigu  ‘Zovem u vezi posla’.

Na predstavljanju uz autoricu sudjeluju Jasenka Alić-Tadić i Dragan Ogurlić.

Novouređeni Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka u niskom startu već neko vrijeme iščekuje ugostiti svog prvog autora/autoricu i čekanje se konačno isplatilo! Boba je našoj knjižničnoj ljepotici bila suđena. Obećana još ljetos, dolazi nam s prvim zvončićima zime. Dočekujemo ju raširenih ruku, duše i s osmijehom na licu – jer tako je na nas djelovala svojom knjigom, ne očekujemo ništa manje ni uživo!

„Prošlost i sadašnjost, stvarnost i sjećanja, ustaše i partizani, lijevo i desno, podobni i nepodobni, kako preživjeti u svijetu u kojem se nalazimo, u kojeg se ne uklapamo, koji nas potapa čim podignemo glavu iznad površine? Ova je knjiga koloplet vedrine i gorčine, iskustva pisca, tj. spisateljice, ali i majke, ‘vesele raspuštenice’, kćeri i sestre, nezaposlene smušenjakinje koja pokušava u svemu pronaći dobro, dok je zlo ne tresne posred lica…“ , navodi se između ostalog u opisu knjige ‘Zovem u vezi posla’.

Topla i duhovita, oštra i nježna u isti mah, Boba nas za ruku vodi kroz vlastite emocije, sjećanja, tuge i bjesove, želje i nemoći, a mi je slijepo slijedimo kroz taj labirint jer u njemu njušimo vlastiti trag. I poput čarobnjaka, briše gorčinu i donosi osvježenje.

Neki bi rekli ženski Smoje, neki bi rekli bobizam, mi kažemo – dođite, neće vam bit ža’.

Predstavljanje organiziraju Gradska knjižnica Rijeka i Izdavačka kuća Adamić.

 

zovem u vezi posla

Prenosimo sa mrežnih stranica Gradske knjižnice Rijeka (poveznica)