ALU Perspektiva 2023./ The best of

HDLU

Otvorenje: Galerija Prsten (Dom HDLU), petak, 1. rujna, 2023., 20h 

ALU Perspektiva je projekt zamišljen kao dodatni format i proširenje Završne izložbe ALU Zagreb, koja se održava na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu svake godine u kontekstu obilježavanja Dana Akademije (8.lipnja), sa željom podsjećanja na dan osnivanja prve likovne akademije u Hrvatskoj davne 1907. godine, ali i predstavljanja završnih radova svih studenata i studentica ALU svih 6 odsjeka Akademije i na svim godinama preddiplomskog i diplomskog studija.

Cilj rujanskog izdanja projekta pod nazivom ALU perspektiva 2023. /The best of je ekstrahiranje najboljih studentskih radova iz produkcije radova nastalih tijekom akademske godine 2022./2023., uz osvještavanje  značaja umjetničke kreativnosti i prisutnosti djela različitih oblika i pristupa umjetničkog stvaralaštva.

S obzirom na preseljenje i obnovu ALU Zagreb, za koju se nadamo da će doprinijeti stvaranju novog formata visoko umjetničkog likovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, smatramo da održavanje i prezentiranje projekta kao što je ALU Perspektiva  stvara dobru akumulaciju energije za jačanje umjetničkog stvaralaštva, ohrabrivanje vrhunske produkcije te promjenu društva putem umjetničke kreativnosti.

Budući razvoj projekta, i njegovi nastavci koji slijede, otvarat će tako iznova prostor za stalnu kreativnu promjenu svim generacijama umjetnika i umjetnica uz ohrabrenje, podstrek i posebnu promociju najmlađih generacija koje dolaze.