14. ZagrebDox

Zagreb - Rijeka - Split

ZagrebDox ove godine svoja vrata otvara četrnaesti put zaredom, a održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu i od 2. do 4. ožujka u kinima CineStar u Osijeku i Rijeci te CineStaru Joker Split.

Međunarodna konkurencija broji 21 dokumentarac, a za Veliki pečat u regionalnoj konkurenciji natjecat će se 17 ostvarenja. Uz natjecateljski program, ZagrebDox standardno donosi i niz popularnih službenih programa: Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstore doxa, Stanje stvari, Teen Dox i ADU Dox.

Posebni programi uključuju Restartovu školu dokumentarnog filma, odnosno presjek radova Restartova uspješnog edukativnog projekta u proteklih nekoliko godina i U fokusu: Nova Europa.

ZagrebDox ove godine restrospektive posvećuje francuskoj redateljici Claire Simon i domaćem dokumentaristu i snimatelju Borisu Poljaku, koji će na ovogodišnjem festivalu ujedno predsjedati međunarodnim žirijem.

Uz cjelokupni program ovogodišnjeg ZagrebDoxa, na službenim web stranicama od danas možete pregledati raspored projekcija i događanja i skrojiti dobar plan gledanja filmova.